Ενεργά προγράμματα ΕΣΠΑ στον Τουρισμό


«Καλώς ήρθατε!

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;»


Ψάχνω επιδότηση για...


Τουριστικά καταλύματα

Τουριστικά καταλύματα

Υπάρχουν πάνω από 10.000 κύρια τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία) στην Ελλάδα με περίπου 800.000 κλίνες. Επιπλέον, σε κάθε γωνιά της Ελλάδος λειτουργούν ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλες και τουριστικές κατοικίες, που ενισχύουν κατά πολύ τη δυναμικότητα σε κλίνες. Υπολογίζεται ότι σήμερα λειτουργούν πάνω από 40.000 τουριστικά καταλύματα στην Ελλάδα, που απασχολούν μεγάλο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού και συνεισφέρουν μεγάλο τμήμα του ελληνικού ΑΕΠ. Πρόκειται για τη «βαριά» βιομηχανία της Ελλάδος.

Πολυλειτουργικά αγροκτήματα

Τα πολυλειτουργικά αγροκτήματα είναι αγροτικές εκμεταλλεύσεις, στις περισσότερες περιπτώσεις πάνω από 5 στρέμματα, που λειτουργούν με έμφαση στις τοπικές παραγωγικές δυνατότητες κάθε περιοχής. Διαθέτουν καλλιεργήσιμη έκταση, φυτικό ή ζωικό κεφάλαιο και χώρο εστίασης ή δυνατότητα εκπαίδευσης ή δυνατότητα επίδειξης και παρακολούθησης της παραγωγικής διαδικασίας ή οικοτεχνικής μεταποίησης. Διακρίνονται σε γεωργικά, καινοτόμα, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και γαστρονομικά.

Πολυλειτουργικά αγροκτήματα
Θεματικός τουρισμός

Θεματικός τουρισμός

Οι επισκέπτες της χώρας μας θέλουν να ζήσουν αυθεντικές εμπειρίες. Άλλοι επιθυμούν να συνδυάσουν δραστηριότητες στις διακοπές τους και άλλοι να επωφεληθούν από προσφερόμενα θεματικά τουριστικά πακέτα. Υπάρχουν 10 μεγάλες κατηγορίες θεματικού τουρισμού. Ο οικοτουρισμός και ο οινοτουρισμός αποτελούν υποκατηγορίες του τουρισμού υπαίθρου. Ο τουρισμός γαστρονομίας , ο αθλητικός και ο θρησκευτικός τουρισμός είναι μόνο κάποιες από τις σύγχρονες τάσεις με μεγάλη ζήτηση.

Συστήματα κρατήσεων

Τα σύγχρονα συστήματα κρατήσεων διανυκτερεύσεων και δρομολογίων είναι πλέον ο κανόνας στον κλάδο του τουρισμού. Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) έχουν συνεισφέρει στη διαμόρφωση των κρατήσεων με ηλεκτρονικό τρόπο, προσφέροντας ασφάλεια, ευκολία και αμεσότητα. Επιτυχγάνεται έτσι τόσο η επικοινωνία πελατών με πάροχους τουριστικών υπηρεσιών όσο και η διασύνδεση των τελευταίων. Η τεχνολογία των συστημάτων κρατήσεων σταδιακά ενσωματώνει στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης.

Συστήματα κρατήσεων

Ενεργά προγράμματα για τον Τουρισμό: